Sectie Lichamelijke Opvoeding    Wij vormen gezamenlijk de sectie Lichamelijke Opvoeding. [v.l.n.r.]:
    dhr. Van Haren, mevr. Rademaker, dhr. Sonneveld, dhr. Pruissen.

Er wordt niet alleen gestudeerd op het Camphusianum, er wordt ook gesport! En wat is er nou leuker dan lekker sporten met je eigen klas? We hebben een prachtig veld naast de school waar een groot gedeelte van het jaar de gymlessen op plaatsvinden. Ook maken we gebruik van het kunstgrasveld van korfbalvereniging GKV en de atletiekbaan van atletiekverenging Typhoon. In de periode tussen de herfstvakantie en Pasen gymmen we in onze eigen gymzaal en de Van Rappardhal. Naast de reguliere gymlessen kun je in klas 1 en klas 2 kiezen voor Studium Generale Sport.

Ook buiten schooltijd kun je erg actief zijn. We nemen deel aan diverse toernooien in de gemeente Gorinchem. Verder doen we jaarlijks mee aan de Nationale Shell Schoolhockeycompetitie en hebben we de laatste jaren de finale bereikt van Mission Olympic.

Omdat we het belangrijk vinden dat leerlingen ook na hun tijd op het Camphusianum blijven sporten, gaan we in klas 6 kijken wat er allemaal te doen is op het gebied van sport en bewegen. Tijdens de sportoriëntatielessen kun je kennis maken met o.a. squash, waterskiën, fitness, zumba, zeilen, bootcamp, american football en zelfverdediging. Plezier in bewegen staat voorop en er is veel ruimte voor eigen initiatief.

Mens sana in corpore sano!