Dirck Live    Wij zijn de zijn Dirck Live

Sinds kort beschikt ons Camphusianum over een heuse televisiezender, Dirck Live. Wij zijn een enthousiaste groep leerlingen die maandelijks een nieuwe aflevering vol met amusement verzorgt. Door middel van verschillende rubrieken en onderdelen kunnen onze leden op een speelse manier kennis opdoen van het produceren van een tv-programma en alles wat daarbij komt kijken. Denk hierbij niet alleen aan presentatie voor de camera, maar ook aan het schrijven van scripts, belichting, camerawerk en montage. In dit proces worden wij begeleid door mevrouw Dijkslag. Omdat Dirck Live een zender voor en door leerlingen is, is er voor ieder wat wils.

Naast het vaste team en de eindredactie kunnen leerlingen uit alle jaren zelf ook deel uitmaken van Dirck Live. Er is namelijk volop interactie tussen ons en de leerlingen. Zo hebben wij verschillende rubrieken waarbij leerlingen zelf iets kunnen laten zien (One Minute Of Fame), een brief met hun liefdes problemen kunnen inzenden (Doctor Love; Cher Cédric) en nog veel meer. Natuurlijk staan wij ook altijd open voor op- en/of aanmerkingen, wij zijn bereikbaar via dircklive@camphusianum.nl.

Een aflevering bestaat uit verschillende leuke rubrieken die per maand afgewisseld worden. Verder komen de redactieleden regelmatig met verfrissende, nieuwe rubrieken. Op die manier proberen wij de kijker te blijven boeien en de interactie met de gehele school te behouden. De uitzendingen zijn toegankelijk via het portal, waardoor ze goed te vinden zijn voor de leerlingen, docenten en ouders maar toch onbereikbaar voor derden.